De nieuwe vlag van Europa

Een nieuw elan begint met een nieuwe oké vlag

Volgens de officiële uitleg van de EU is het cijfer twaalf een symbool van perfectie, volledigheid en eenheid. Maar zo krijg je nooit het gevoel van een Stars en Stripes, waarvan de vorm ooit met iedere nieuwe staat meegroeide. Nee, de sterren zijn fout voor Europa. Ook niet onderscheidend genoeg. Alle grootmachten doen al iets met sterren. Het Europese kringetje is te leeg en te iel en ook de symboliek te onduidelijk. Want mensen denken toch: welke ster is nou precies van ons?
Voor dit soort problemen zag Europa zich in het voorjaar van 2005 geplaatst.


Een bijbehorend gebaar


Die stippen veranderen we dus in een stevig cirkelgebaar. Daar kan je lekker mee aan het werk. Maak een cirkelvormig gebaar. Zoiets als Churchill die met z'n vingers victory verkondigde, maar dan als duim en wijsvinger in een cirkel, zo van picobello! Kijk dan heb je een teken waar je een goed gevoel in kan leggen. Dat staat ook veel mooier, een duidelijk symbool, een mooie ronde EurO, met een gat in het midden. Een nul, maakt niet uit. Grote bedragen hebben veel nullen! Maar het ziet er gewoon goed uit, lekker stevig.

 


© Deze website en het ontwerp van een handgebaar, tekst en vlag zijn burgerinitiatieven, niet gesponsord door welke overheid of belanghebbende dan ook. Er is geen belastinggeld in het geding. Het gehele gedachtegoed wordt vrij ter beschikking gesteld aan burgers en politici van alle Europese landen. Ter inspiratie. Want het gaat niet alleen om de knikkers, ook om het gevoel!